در بازی، کودکان از تصورات خود استفاده می کنند
نوشته شده توسط : فرزندان برتر
تسکین دهنده از تجربیات شدید یا تهاجمی گذشته
گاهی اوقات بچه ها از طریق تجربیاتی که برای آنها دچار تنش یا آسیب می شوند، می روند.
این تجربیات دشوار که کودکان از بین می روند، ممکن است ذهن خود را در حالت عادت وارد نکنند و می توانند "گیر" یا حتی از آگاهی باقی بمانند.
احساسات مرتبط با این تجربیات نیز می تواند جذب شود و اغلب باعث ایجاد مشکلات و اختلالات عاطفی و رفتاری بزرگسالان در کودکان می شود.
برای اینکه کودکان احساس خوبی داشته و رفتار خود را بهبود ببخشند، لازم است از تجربیات استرس زا یا آسیب زا و از آنچه که قبلا در مورد جهان بدانند، آشنا شوند.
این به عنوان "پردازش" یک تجربه شناخته می شود و معمولا شامل ابراز افکار و احساسات و آمدن به یک درک جدید در مورد تجربه است که پس از آن منجر به تغییر رفتار می شود.
این همان چیزی است که یک بزرگسال در مشاوره با صحبت با یک درمانگر انجام می دهد
برای کودکان همه چیز متفاوت است صحبت کردن در مورد مشکلات با استفاده از کلمات اغلب برای کودکان مشکل است.
با این وجود ما می دانیم که کودکان با بازی صحبت می کنند و خیلی بهتر از خودشان بیان می کنند.
در بازی، کودکان از تصورات خود استفاده می کنند و خود را از طریق اسباب بازی ها نمادین بیان می کنند.
این بدان معنی است که تجربیاتی که به نوعی کودک را تحت تأثیر قرار داده اند، به عنوان رفتار بازی نشان داده می شوند
به عنوان مثال، یک کودک که در یک تصادف اتومبیل بوده است ممکن است با رانندگی اتومبیل های اسباب بازی با هم بازی کند. یک کودک که پدر و مادرش را می شناخت،
می تواند از عروسک ها استفاده کند تا از این درگیری هایی که در خانه دیده می شود، عمل کند.
در بازی درمانی پس از آن، کودکان مجاز به بیان، با استفاده از اسباب بازی، تمام چیزهایی که آنها دشوار می گویند، و یا حتی ممکن است قادر به گفتن در همه، با کلمات.
هنگامی که بچه ها با اسباب بازی ها در راه هایی شبیه به موقعیت های دشوار و یا حوادث آسیب زا هستند که در زندگی شان تجربه کرده اند،
این بیان نمادین با استفاده از اسباب بازی ها درمانی است و می تواند تغییرات مثبتی در درون کودک ایجاد کند
هنگامی که یک کودک به وسیله بازیگر درمان دهنده با یک محیط درمانی ارائه می شود و فرصتی برای پردازش یک تجربه دشوار از طریق بازی به دست می آید،
توانایی های رشد طبیعی کودک فعال شده و احساسات و خاطرات "گیر کرده" تبدیل به "نابود شدن" می شوند.
درست همانطور که بدن از آسیب جسمی بهبود می یابد، کودک دارای یک سیستم عاطفی است که می تواند خودش درمان شود، همچنین اگر شرایط خاصی برای کودک وجود داشته باشد. 
بازی های درمانی اجازه می دهد تا توانایی های خود ذهنی فرزند خود را فعال، حمایت از رشد و پیشرفت کودک در سطح احساسی و روانی.
در بازی درمانی، کودکان مجبور نیستند در مورد مشکلات خود صحبت کنند تا احساس خوبی داشته باشند.

بازی درمانی عبارت از کاربرد هدفمند بازی‌ها در درمان است و از آنجا که بازی زبان کودک است از این طریق می توان بسیاری از مشکلات کودک را حل کرد. به دلیل اینکه این نوع درمان در فضایی پر از شادی و ارتباط انجام می‌شود، کودک از تمام جنبه‌‌های جلسه درمانی نهایت لذت را می‌برد و اینجا بازی درمانگر است که می‌داند بازی‌ها را با چه هدف و منظوری به کار ببرد.

بازی درمانی چیست؟

بازی درمانی عبارت از کاربرد هدفمند بازی‌ها در درمان است و از آنجا که بازی زبان کودک است از این طریق می توان بسیاری از مشکلات کودک را حل کرد. به دلیل اینکه این نوع درمان در فضایی پر از شادی و ارتباط انجام می‌شود، کودک از تمام جنبه‌‌های جلسه درمانی نهایت لذت را می‌برد و اینجا بازی درمانگر است که می‌داند بازی‌ها را با چه هدف و منظوری به کار ببرد.

بازی یکی از مهمترین عوامل هماهنگی رشد کودک از لحاظ جسمی، احساسی و ذهنی است که ازین طریق درمی‌یابد سهیم شدن و یا سهیم کردن دیگران در بازی برای مورد قبول قرار گرفتن و پذیرش لازم است که بر یادگیری، خودکنترلی، مسئولیت، ابراز احساسات، احترام گذاشتن، پذیرش خود و دیگران، بهبود مهارت‌های اجتماعی، عزت نفس، کاهش افسردگی و اضطراب موثر است [1].

بازی افکار درونی کودک را با دنیای خارجی او ارتباط می‌دهد و باعث می‌شود که کودکان بتوانند اشیای خارجی را تحت کنترل خود در آورند. بازی به کودک اجازه می‌دهد تا تجربیات، افکار، احساسات و تمایلاتی را که برای او تهدید کننده هستند، نشان دهد (وتینگتون و همکاران 2008) [2].

بازی درمانی با رویکردی سازنده که مبتنی بر درمان است فرآیندهای یادگیری و ارتباط سازگارانه و بهنجار کودکان را پایه‌ریزی می‌کند. در بازی درمانی به کودک فرصت داده می‌شود تا احساسات آزار دهنده و مشکلات درونی خود را از طریق بازی بروز دهد و آن‌ها را به نمایش در آورد (آکسلاین 1994) [3].

1[ Baggerly,J., Parker, M.(2005). Child-centered group play therapy with African American boys of the elementary school level. Journal of Counseling & Development, 83,387-396.

2[ Wethinton, H. R., Hahn, R. A., Fugua-Whiteley, D. S., pe,T. A., Crosloy, A. E., Johnnson,  R. L., Liberman, A. M., Mosci chi, E., Pri ce, L. N., Tuma, F. K., Halra, G., Chatto.,  Padhyay, S. K. (2008). The effectiveness of interventions to reduce psychology harm form traumatic events among child and adolescents. American Journal of Preventive Medicine, 53(3), 287-373.

 

[3] ام آکسلاین، تاثیر بازی درمانی بر کودکان، دانشگاه ویرجینیا، ترجمه احمد حجاریان، 1994

 




 
 

 

 
 
 
 
 




:: برچسب‌ها: بازی درمانی چیست,بازی درمانی ,
:: بازدید از این مطلب : 23
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 12 اسفند 1397 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: